Dalekovod se po modelu A zadužio za 240 mil. kn da bi vratio dugove

Bez autora
Mar 08 2011

Dalekovod je po modelu A mjera za gospodarski oporavak Vlade RH podigao kredit od 240 milijuna kuna na tri godine uz godinu dana počeka kako bi podmirio svoje dugove. Dvadeset posto tog kredita iskoristit će se za refinanciranje dijela financijskih obveza, a preostali dio za financiranje obrtnih sredstava uključujući podmirenje obveza prema dobavljačima, državi te drugim vjerovnicima. Kredit je podignut kod triju banaka – Privredne, Erste&Steiermärkische Banke te Raiffeisenbank Austrije. Uzimanjem ovog kredita stvorena je pretpostavka da Dalekovod, priopćili su iz te tvrtke, iz vlastitih sredstava iskupi 11. i 12. tranšu komercijalnih zapisa u ukupnom iznosu od 14.724.567,00 eura i 13.119.000,00 kuna koje dospijevaju krajem ožujka ove godine. Time bi se zatvorila većina od 159 milijuna kuna izdanih komercijalnih zapisa (preostale tri manje tranše dospijevaju u drugom dijelu godine).

Dalekovod se po modelu A zadužio za 240 mil. kn da bi vratio dugoveDalekovod je po modelu A mjera za gospodarski oporavak Vlade RH podigao kredit od 240 milijuna kuna na tri godine uz godinu dana počeka kako bi podmirio svoje dugove.

Dvadeset posto tog kredita iskoristit će se za refinanciranje dijela financijskih obveza, priopćili su na Zagrebačkoj burzi, a preostali dio za financiranje obrtnih sredstava uključujući podmirenje obveza prema dobavljačima, državi te drugim vjerovnicima. Kredit je podignut kod triju banaka – Privredne, Erste&Steiermärkische Banke te Raiffeisenbank Austrije.

Uzimanjem ovog kredita stvorena je pretpostavka da Dalekovod, priopćili su iz te tvrtke, iz vlastitih sredstava iskupi 11. i 12. tranšu komercijalnih zapisa u ukupnom iznosu od 14.724.567,00 eura i 13.119.000,00 kuna koje dospijevaju krajem ožujka ove godine. Time bi se zatvorila većina od 159 milijuna kuna izdanih komercijalnih zapisa (preostale tri manje tranše dospijevaju u drugom dijelu godine).

–  Važno je naglasiti da ovom operacijom bitno smanjujemo svoj trošak financiranja s obzirom na to da su kamate po klupskom kreditu gotovo upola manje od prinosa po komercijalnim zapisima u trenutku njihova izdavanja – poručili su iz Dalekovoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik